OLaR: Oncology, Lifestyle and Rehabilitation

Het andere leefstijltraject dat we geven is OLaR-CooL: Oncology, Lifestyle and Rehabilitation. Leefstijlveranderingen creëren na het krijgen van de ziekte kanker kan ontzettend ingewikkeld zijn en dit brengt unieke uitdagingen met zich mee. Daarom bieden we het OLaR-CooL programma aan, ontworpen om om een gezondere leefstijl te bereiken na het krijgen van de ziekte kanker


Wat is OLaR?

In deze specialisatie van het OLaR-CooL-programma ondersteunen we je bij het bereiken van jouw doelen met betrekking tot het verbeteren van jouw kwaliteit van leven en gewichtsverlies/-behoud na het afronden van een curatieve behandeling voor kanker. Doormiddel van gespecialiseerde ondersteuning te bieden op de vijf leefstijlthema’s van het CooL-programma,  begeleiden we jou naar een verbeterde kwaliteit van leven en gewichtsverlies/-behoud. Het OLaR-CooL programma begeleid jou naar een gezondere leefstijl, waarbij extra aandacht gegeven wordt aan de unieke uitdagingen na kanker.


Waarom OLaR-CooL bij Van Hemert Leefstijlcoaching?

Persoonlijke begeleiding


Wij staan klaar om je persoonlijk te begeleiden. Jouw doelen, uitdagingen en behoeften zijn onze prioriteit, en wij passen waar mogelijk het programma aan om aan jouw unieke situatie te voldoen.


Kleine groepen


Het traject wordt in kleine groepen gedraaid. Dit betekent niet alleen dat er altijd snel weer een nieuwe groep start, maar ook dat er meer tijd is om in te gaan op jouw situatie. Uiteraard alleen als hier behoefte aan is.


Blijvende verandering


Ons doel is niet alleen om je te helpen gewicht te verliezen, maar om blijvende veranderingen in je leefstijl te bewerkstelligen. wij rusten je uit met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een gezonde leefstijl op lange termijn te behouden.


Uniek traject


Omdat dit unieke traject geschreven is in eigen beheer, wordt het nog op geen andere plek in het land gegeven. Dit betekent dat wij de enige in het land zijn die dit traject geven.

Specialistische begeleiding


Onze coaches zijn gespecialiseerd in het vakgebied en gebruiken up to date kennis om jou zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Volledig vergoed


Het traject is volledig vergoed bij alle zorgverzekeraars. Daarnaast gaat het niet van het eigen risico af.

Hoe gaat het traject in zijn werking?

Het programma

Het complete traject duurt twee jaar. In totaal zijn er zestien groepsbijeenkomsten en acht individuele sessies. Deze sessies en groepsbijeenkomsten zijn onder begeleiding van één zorgprofessional, namelijk de leefstijlcoach. Wel kunnen er andere professionals betrokken worden wanneer dit gewenst is.


Individuele sessies

 Om ervoor te zorgen dat het traject aansluit bij jouw individuele behoeften en mogelijkheden, zijn de individuele sessies een belangrijk onderdeel van het traject. Elke tumor is uniek en de ondersteuning die nodig is, kan dan ook erg verschillend zijn per persoon. De sessie wordt afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van jou als deelnemer, waardoor er op maat gemaakte coaching geboden kan worden. Dit biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op persoonlijke doelen, uitdagingen en hierop gerichte handvatten.


Groepsbijeenkomsten

In een vaste kleine groep deelnemers volg je in totaal zestien groepsbijeenkomsten van anderhalf uur. deze bijeenkomsten zijn verdeeld over twee jaar. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we onderwerpen die invloed hebben op jouw leefstijl. Denk hierbij aan beweging, voeding, slaap, ontspanning en stress. Maar daarnaast ook late gevolgen van de ziekte of behandeling, zoals aanhoudende vermoeidheid, angst voor terugkeer, energiehuishouding en restklachten.

Wanneer mag ik deelnemen?

OLaR CooL is geschreven voor deelnemers vanaf 18 jaar die een curatieve behandeling van de ziekte kanker hebben afgerond. Daarnaast is één van de onderstaande voorwaarden vereist:

  • of BMI van 30 of hoger
  • of BMI van 25 of hoger plus een middelomtrek van minimaal 102 cm voor mannen en 88 cm voor vrouwen
  • of BMI van 25 of hoger plus een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekte

Deze eisen zorgen ervoor dat de kosten voor het programma volledig worden vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je een BMI onder de 25 en wil je toch graag deelnemen? Lees dan de veelgestelde vragen in deze brochure voor meer informatie. Abonnementen om te sporten zitten niet in de vergoeding voor het traject.

Ontdek hoe het OLaR-CooL programma jou persoonlijke begeleiding kan bieden naar een gezonder leefstijl na de ziekte kanker. Ben je klaar om de eerste stap te zetten?

AanmeldenVragen?